Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Niantic κυκλοφορεί πλατφόρμα δημιουργίας AR apps

*
Η Niantic κυκλοφόρησε μια πλατφόρμα για τη δημιουργία εφαρμογών στο πλαίσιο αυτού που αποκαλεί ως metaverse του πραγματικού κόσμου. Η πλατφόρμα ονομάζεται Lightship και είναι σχεδιασμένη με τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ώστε να προσφέρει τη δυνατότητα της ενοποίησης μεταξύ του ψηφιακού και του αληθινού κόσμου. Σύμφωνα με τον CEO John Hanke, το Lightship θα επιτρέπει στις εφαρμογές smartphones να αναγνωρίσουν αν η κάμερα του χρήστη τους είναι στραμμένη προς τον ουρανό ή προς το νερό, θα αναγνωρίζει και θα χαρτογραφεί επιφάνειες και το βάθος του περιβάλλοντος σε πραγματικό χρόνο και θα μπορεί να τοποθετεί ψηφιακά αντικείμενα μπροστά από πραγματικά.

Η Niantic είναι γνωστή για ένα από τα πιο επιτυχημένα mobile games όλων των εποχών, το Pokémon Go, όμως το Lightship στοχεύει ψηλότερα ανοίγοντας τις πύλες της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να δημιουργήσει τα προϊόντα της έτσι ώστε να βοηθήσει developers να δημιουργήσουν AR apps παγκοσμίου εμβέλειας. Η πλατφόρμα βρίσκεται υπό ανάπτυξη για αρκετό καιρό και η διάθεσή της στο κοινό ξεκίνησε από τις 8 Νοεμβρίου 2021. Η πλειοψηφία των εργαλείων της παρέχεται δωρεάν, όμως η Niantic χρεώνει ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στην ταυτόχρονη πρόσβαση πολλών συσκευών σε μια κοινή εμπειρία AR. Εκτός των άλλων, η εταιρεία παρέχει συνολικά 20 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση εταιρειών που σχεδιάζουν AR apps.


Η Niantic δεν επαναπαύεται στο λανσάρισμα του Lightship και ήδη σχεδιάζει μια πολύ σημαντική ενημέρωση για την πλατφόρμα, η οποία θα διατεθεί μέσα στο 2022. Σύμφωνα με τον Hanke, το εν λόγω update θα στοχεύει στην υλοποίηση ενός ψηφιακού συστήματος τοποθέτησης για γυαλιά AR. Με τη χρήση του νέου αυτού συστήματος, γυαλιά που φέρουν οθόνες θα είναι ικανά να αντιληφθούν ακριβώς το που βρίσκονται στον πραγματικό κόσμο, κάτι που θα μπορέσει να κάνει ψηφιακά αντικείμενα να κλειδώνονται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες για πάντα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*